Martinus 90-års fødselsdagstale

Martinus’ sidste foredragsrejse rundt i Sverige og i provinsen i Danmark var i 1969, og Martinus’ allersidste foredragsrejse gik til Island i 1970. Den 27. juli 1970 holder Martinus sit sidste ordinære foredrag i Klint.

Efter at Martinus havde rundet de 80 år holdt han normalt kun to foredrag om året, nemlig et foredrag ved åbningen af sommersæsonen i Klint og i et foredrag i København i forbindelse med sin fødselsdag den 11. august. Fem år i træk, 1970-1974, holdt Martinus et fødselsdagsforedrag i Ingeniørforeningens store sal (Vester Farimagsgade 31). De næste fem år, 1975-1979, blev Martinus’ fødselsdagstale afholdt i festsalen på Hotel Sheraton (i dag Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6) med typisk ca. 400 deltagere.

Martinus’ sidste foredrag

Du kan høre foredraget her..

martinus-90aar-falkoner martinus-scenen-90aarDa Martinus lang tid i forvejen meddelte, at foredraget ved hans 90-års fødselsdag den 11/8-1980 ville blive det sidste, kom der ikke mindre 1.200 tilmeldinger, og hele arrangementet måtte derfor flyttes til Falkonercentret på Falkoner allé 9. Martinus havde ikke skrevet manuskript til foredraget, men han talte frit, intuitivt og inspireret om sit liv, sit livsværk og de kosmiske analyser.

Foredraget er meget inspirerende og gribende, da det også var Martinus’ afsked med mange af sagens venner og interesserede. Martinus afsluttede foredraget med følgende ord:

”Og så må jeg sige, at selv om jeg ikke holder foredrag mere, så er jeg ikke død endnu, og selv om jeg er død, kan I være overbevist om, at jeg er hos jer. – Jeg er hos jer! – Men på en anden måde end i dag. – Og så vil jeg sige tusind tak, fordi I kom!”

Du kan høre foredraget her..

Videre herfra

image_pdfimage_print