Sommerkurser 2018

Sommerkurserne afholdes over 6 uger
fra lørdag den 30. juni til og med lørdag den 11. august 2018

Reserver sommer kursus her

Sommer uge 1 er særlig egnet for de, der ønsker at få overblik over kosmologien. Hver dag følges et gennemgående emne fra morgen til aften og man kan få fuldt udbytte af undervisningen selvom man ikke har noget forudgående kendskab til Martinus Kosmologi.

Martinus Festdag lørdag den 11. august 2018
Som fejring af Martinus’ fødselsdag og som afslutning på sommersæsonen i Klint afholdes der hvert år en sammenkomst med taler og underholding i foredragssalen. Pausen holdes på Restaurant Terrassen, der byder på kaffe, te og et stort kagebord.

Undervisningen er åben for alle
Undervisningen er bygget op over 6 forskellige ugetemaer og består af foredrag og studiegrupper. Der kræves ingen forudgående kendskab til Martinus Kosmologi for at deltage. Således er der hver uge en studiegruppe, hvor mindre erfarne kursister kan deltage med fuldt udbytte. Foredragene bliver så vidt muligt simultantolket til dansk og svensk. Der er desuden adgang til teleslynge.

sommerdag

Internationale uger
De to sidste uger, uge 5 og 6 er internationale uger, hvor der også er foredrag og studiegrupper på engelsk. Foredragene tolkes i disse to uger til engelsk og efter behov til andre sprog.

sommerstemning

Undervisning og bolig
Sommerundervisningen koster kr. 1.300 pr. uge (Studiekort, der dækker alle foredrag og deltagelse i studiekreds.) Kursister kan vælge at bo hjemme eller leje en bolig i Centeret. Alle boligpriser er angivet eksl. studiekort. Da alle boliger er forbeholdt kursister under sommerens kurser, skal der altid betales for mindst ét studiekort, hvis man ønsker at leje en bolig i denne periode. Den eneste undtagelse gælder for enlige forældre med børn under 12 år, der kan nøjes med at betale særskilt for de foredrag, de overværer, såfremt de ikke deltager i en studiegruppe. Deltagelse i en studiegruppe kræver altid studiekort.

Reservation af kursus bolig
Centeret råder over en række værelser og små lejligheder i Pavilloner og mindre huse og nogle hyggelige sommerhuse. Desuden har man muligheden for at campere. I sommerperioden er der også mulighed for at deltage i frivilligt arbejde.

Sommerens temaer

TEMA : Livets eventyr
lørdag den 30. juni – lørdag den 7. juli 2018
Livets eventyr kan være en vandring gennem de mørkeste krigsregioner, svære sygdomme og mentale kortslutninger. Men livets evige principper, herunder kredsløbsprincippet, afslører, at rejsen gennem mørket altid er en forberedelse til oplevelse af lysere regioner. Alle erfaringer, vi nu gør på godt og ondt, vil resultere i viden og humanitet.

TEMA: At nyde livet
Lørdag
den 7. juli – lørdag den 14. juli 2018
Formålet med livet er at nyde det. Men måden vi nyder livet på, giver meget forskellige konsekvenser. Nogle nyder ved at have magt og rigdom, andre ved at give sit liv for andre. Nogle søger en kemisk vej til himmelen, andre mediterer sig til lysoplevelser. Har livet selv en opskrift på, hvordan vi kan nyde livet på en vedvarende og livgivende måde?

TEMA : Alt liv er forbundet
lørdag den 14. juli – lørdag den 21. juli 2018

En grundlæggende årsag til lidelse er oplevelsen af separation. Vores tryghed i flokken og i familien udfordres stærkt i en tid med voksende selvstændighed og individualitet. Med udviklingen af den humane følelse og den stærkt voksende internationalisme mærker stadigt flere mennesker en forbundethed, der ikke begrænses af nationalitet, køn- og klassetilhørsforhold. Fælles interesser, kunst og videnskab bygger broer mellem mennesker.

TEMA: Kunst og videnskab
lørdag den 21. juli – lørdag den 28. juli 2018

I den evolutionslære, Martinus skitserer, er menneskeheden i et accelererende tempo på vej til at udvikle talenter for kunst, videnskab og humanitet. Det er som en ny verdensimpuls, der løfter os over flokbevidstheden og frigør en unik og individuel skaberkraft i hvert menneske. I det nye paradigme, der vokser frem, frigøres uanede ressourcer til fordel for helheden.

UGE 5: Hvad er et menneske?
lørdag den 28. juli – lørdag den 4. august 2018
Mennesket har lært sig at beherske materien. Vi er det selvreflekterende menneske, som vil forstå verden og os selv. Behovet for at forstå sine drivkræfter og konsekvenserne af tanker, følelser og handlinger er afgørende for et godt liv. Med åndsvidenskaben får alt sammenhæng og mening. Vi befinder os i de afgørende fødselsveer til en fuldkommen menneskelig bevidsthed.

UGE 6: Hvor er vi på vej hen?
lørdag den 4. august – lørdag den 11. august 2018
Vi lever i en udfordrende tid, hvor det er let at miste overblik og svært at bevare tilliden til en lysere fremtid. Åndsvidenskaben synliggør love for udviklingen, der garanterer et kommende forår efter den mentale vinter, som i dag får mange mennesker til at bukke under. Det evige liv arbejder sig altid videre i håb om lysere tider. Vores hverdag er vejen til indvielse i livsmysteriet.

Her kan du se sommerens studiegrupper

Reserver sommer kursus her

image_pdfimage_print