Kristus set i lyset af “Det Tredje Testamente”

image_pdfimage_print

Weekendkursus v/ Søren Olsen
21. – 23. april 2017 | fredag kl. 19.00 – søndag kl. 12.00
Pris m/ bolig kr. 1.350| u/ bolig kr. 800
Tilmelding | Praktiske oplysninger om kursus og bolig


“Det Tredje Testamente” afslører Kristi handlinger, udsagn og lignelser som åndsvidenskab. Religionerne har gennem udviklingen givet næring til vores anelse om at være en del af en meget stor sammenhæng. Videnskaben lærer os at tænke logisk. Vi er på vej mod at kunne forstå næstekærligheden, Kristus og Gud med både hjerne og hjerte.

Kurset bygger på oplæg og dialog
Det kan være nyttigt på forhånd at kende til indholdet – men det er ingen betingelse. Her er også plads til de, der er nye inden for Martinus åndsvidenskab.

Kursus beskrivelse
”Kristus set i lyset af Det Tredje Testamente” er et meget stort emne som langt fra kan udtømmes på en weekend. Man kunne starte med at spørge om Jesus Kristus selv var troende. Det kan man med sikkerhed sige, at han ikke var. Flere steder i ”Det Nye Testamente” gør Jesus det klart, at kun disciplene fik forklaringer, alle andre fik budskabet i lignelser ”… for at de skal se, men intet se, og høre, men intet fatte”. Dertil udtaler Jesus, ”Jeg og Faderen er et”. Jesus Kristus oplever sig ét med Gud. Der er næppe grundlag for at tro på en Gud, som man oplever sig så tæt forbundet med som at være ét. Der er grund til at opfatte Jesus Kristus som langt mere følsom, langt mere intelligent og langt mere intuitivt begavet end noget jordisk menneske.

Hvad siger Martinus om det? Han siger at alle jordens mennesker er under udvikling mod blive som Kristus, og det uanset hvad de i dag tror eller tænker om tilværelsen. Vi er på vej mod at blive næstekærlige og vise som Kristus og dermed ét med Gud. Vi er på vej ud af dyreriget og ind i et rigtigt menneskerige. En så omfattende forvandling, som det indebærer, kræver viden om rigtig mange ting. Det er her ”Det Tredje Testamente” kommer ind.

Martinus skriver om sit værk, at det ikke er en ny religion men er religionens afløser. Det vil sige en videnskab / en åndsvidenskab om alt. Vi skal blive vidende ikke kun på materielle områder men i høj grad også på åndelige. Når Martinus kalder sit samlede værk ”Det Tredje Testamente”, er det med henvisning til, at der er tale om en fortsættelse af ”Det Gamle” og ”Det Nye Testamente”. Da det er en videnskab, er det naturligvis ikke noget man skal tro på. Det må man selv afgøre gennem studier.

Martinus har mange henvisninger til Bibelen i sit værk ikke som begrundelse for hans analyser, men for at vise at det han forklarer handler om det samme, som noget Jesus har talt om. Martinus kaster nyt lys over mange af Jesus udtalelser, hvorved de giver en logisk mening, der rækker langt ud over troens grænser. De afslører en dyb viden om emner, der er et fast pensum i ”livets skole” for alle på et eller andet tidspunkt i udviklingen. Lyset fra Martinus analyser gør de bibelske kilder levende og relevante for nutiden og afslører derved deres visdom og tidløshed. Herved kaster de lys tilbage på analyserne og giver yderligere dybde til de store sammenhænge Martinus beskriver.

Med kærlig hilsen
Søren Olsen


Kursusprogram

Fredag den 21. april
19.00 – 19.45 Velkomst og præsentationsrunde.
20.00 – 21.15 Det evige liv – tro og viden.
21.15 Hyggesamvær.

Lørdag den 22. april
09.00 – 10.15 Loven for årsag og virkning – tidløs viden.
10.40 – 12.15 Den barmhjertige samaritan – hvad er mit ansvarsområde.

16.00 – 17.30 Gruppesamtaler.
19.00 – 20.15 Næstekærligheden – hvad indebærer det.
20.15 Hyggesamvær.

Søndag den 23. april
09.00 – 10.15 Den fortabte søn – den nødvendige fortabelse.
10.40 – 11.50 Vejen, sandheden og livet – om at blive mere menneske.
11.55 – 12.15 Afrunding.


  • Der er check-in i receptionen fra kl. 15, hvor du får udleveret nøgle og kursusmateriale.
  • Restaurant Terrassen byder på alle kursusdage kl. 17.30 (også ankomstdagen) på vegetarisk buffet til kr. 90,-
  • Man sørger selv for morgenmad og frokost, dog kan man kl. 12.00 købe sandwich i cafeen samt selvfølgelig kaffe, te, kolde drikke og snacks.
  • Cafeen har åben dagligt kl. 12.00 – 16.00.
  • Selve kurset indledes kl. 19 med velkomst på Restaurant Terrassen, hvor der også bydes på te og kaffe.
  • Sengelinned og håndklæder medbringes eller lejes i receptionen.
  • Boligen afleveres rengjort til næste gæst eller rengøring kan bestilles i receptionen ved ankomst.

Kurset afholdes på
Martinus Center Klint
Klintvej 69, Klint
DK-4500 Nykøbing Sjælland.

image_pdfimage_print